Predstavnici komunalnih preduzeća, ministar Hadžiahmetović i predsjednica suda Jovanović razgovarali o otvorenim komunalnim predmetima

Otvoreni komunalni predmeti, koji se vode pred Općinskim sudom u Sarajevu, bili su tema današnjeg sastanka ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Envera Hadžiahmetovića sa predsjednicom pomenutog suda u Sarajevu Janjom Jovanović.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici kantonalnih komunalnih preduzeća "Vodovod i kanalizacija", "Rad", "Toplane Sarajevo" i Javnog komunalnog preduzeća "Komunalac" d.o.o Hadžići.

Imajući u vidu epidemiološku situaciju, na ovom sastanku je dogovoreno da preduzeća poduzmu sve aktivnosti u okviru svoje nadležnosti prije podnošenja tužbenih zahtjeva.

Ministar Hadžiahmetović je zatražio i da predstavnici navedenih preduzeća svoje prijedloge i sugestije, koje imaju za cilj unapređenje i poboljšanje njihovih radnih procesa, dostave resornom Ministarstvu.

Ministarstvo će analizirati dostavljene prijedloge, te shodno pozitivnim propisima dostaviti ih Općinskom sudu sa ciljem smanjenja broja komunalnih predmeta pred nadležnim sudom.