Ministri Hadžiahmetović i Osmanović pokrenuli aktivnosti za proširenje Aleje veterana

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović je danas održao radni sastanak sa predstavnicima KJKP "Pokop" d.o.o Sarajevo direktorom Goranom Cerićem i izvršnim direktorom Asmirom Hodžićem. Sastanku su prisustvovali i ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović i direktor JU "Fond memorijala Kantona Sarajevo” Hazim Bahtanović.

Na sastanku je dogovorena dinamika poduzimanja neophodnih aktivnosti vezani za proširenje Aleje veterana, u okviru Plana otkupa zemljišta za proširenje Gradskog groblja "Vlakovo".

Kako je naglašeno, ove aktivnosti imaju za cilj rješavanje i  obezbjeđenje dodatnih mjesta za ukop zaslužnih stanovnika Kantona Sarajevo iz reda pripadnika boračke populacije.

Ministar Hadžiahmetović je, ovom prilikom, najavio kako će vrlo brzo na nekoj od narednih sjednica Vlade Kantona Sarajevo, putem Ministarstva finansija KS, a shodno usvojenom Budžetu Kantona Sarajevo za ovu godinu, pokrenuti aktivnosti za realizaciju navedenih aktivnosti.

Inače, pravo na ukop u Aleji veterana imaju dobitnici ratnih priznanja i odlikovanja, organizatori otpora, dobrovoljci, te veterani-prvoborci, a skoro sve potrebne procedure se obavljaju u Fondu memorijala, koji ima zadatak da se stara o svim šehidskim mezarjima i grobljima poginulih boraca na području Kantona Sarajevo.