U toku radovi na utopljavanju Željezničkog školskog centra


Nastavlja se utopljavanje objekata u okviru projekta “Zeleni ekonomski razvoj”. Tim povodom, upriličena je posjeta i Željezničkom školskom centru ministra prostornog uređenje, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damira Filipovića tokom koje je upoznat sa intenzitetom radova.


Ovom prilikom, organiziran je sastanak sa rukovodstvom škole i direktoricom škole Aidom Tabaković, gdje se razgovaralo o samoj školi, projektima, idejama i planovima, kao i o radovima kojima je podvrgnut Željeznički školski centar.
Drektorica nije krila zadovoljstvo i uz riječi zahvalnosti Ministarstvu prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo naglasila da joj je iznimno drago što je baš i ova škola uvrštena u projekt.


Vrijednost radova je 354.200 KM. A radit će se na termoizolaciji stropa, vanjskih zidova kao i zamjeni fasadne stolarije. U mašinskim radovima koji su predviđeni za ovu školu predviđena je ugradnja kalorimetra sa potrebnom armaturom, intervencije na cijevnoj mreži uključujući ugradnju radijatorskih ventila sa termostatskom glavom i izgradnja toplotne podstanice.
Projekt finansiraju Vlada Švedske, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS i Općina Novo Sarajevo. Implementator je UNDP.