Raiffeisen bank prezentirala uslugu "direct debit " čelnicima Kantona Sarajevo

Premijer KS Fikret Musić, ministar finansija Muhamed Kozadra, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Abid Jusić i predstavnici kantonalnih javnih komunalnih preduzeća prisustvovali su danas prezentaciji usluge "direct debit", odnosno sistema direktne naplate, koju je pravnim licima i svojim klijentima ponudila Raiffeisen banka u BiH. Ova usluga je čelnicima Kantona predložena kao mogući model uređenja sistema naplate komunalnih usluga u Kantonu Sarajevo, a koji bi ujedno zamijenio sadašnji sistem izdavanja računa za komunalne usluge, te pojednostavio njihovu naplatu.
Premijer Kantona Sarajevo i resorni ministri Jusić i Kozadra istakli su da je uspostavaljanje funkcionalnijeg sistema naplate komunalnih usluga u interesu Kantona, jer bi se njime na naplatu obavezali i oni korisnici komunalnih usluga koji svoje obaveze ne izmiruju redovno. Također su naglasili da bi uvođenjem novog sistema trebalo iznaći i modalitete kojima bi se redovne platiše dodatno stimulisale.
Predloženi model nove usluge pojedinačno i detaljno će biti prezentiran svim komunalnim preduzećima u Kantonu Sarajevo u narednih 60 dana.