Potpisan Memorandum o razumijevanju između Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo i Udruženja „Giro di Sarajevo“

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Haris Lulić, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Muhamed Budimlić, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Abid Jusić, te predsjednik Udruženja „Giro di Sarajevo“ Nisad Selimović potpisali su jučer u hotelu Bristol Memorandum o razumijevanju, nakon čega je održana press konferencija.
Kako su na press konferenciji istakli potpisnici Memoranduma, ovim potpisivanjem su se obavezali da će putem zajedničke saradnje, koordinacije i konstruktivnog dijaloga, djelovati na afirmisanju biciklizma, kao vida rekreacije, sporta i alternativnog načina prijevoza i to u cilju podizanja kvaliteta života građana u Sarajevu. Na osnovu analize propisa iz oblasti saobraćaja, zajednički će inicirati donošenje kvalitetnijih zakonskih rješenja, koja će biti usmjerena ka uvažavanju biciklizma i biciklista kao aktivnih učesnika u saobraćaju, naročito ističući sigurnosni aspekt ovakvog načina kretanja u urbanoj zoni.
Ovogodišnji „Giro di Sarajevo“ će se održati 4. septembra u 17 sati. Start događaja će biti dvorište Osnovne škole „Skender Kulenović“ na Dobrinji kod Mercator centra, dok će sama vožnja završiti dolaskom i okupljanjem na platou ispred BBI Centra