Ministar Filipović obišao objekt Gerontološkog centra koji poprima novi izgled

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović danas je obišao objekt Kantonalne javne ustanove Gerontološki centar na kojem se trenutno izvode radovi termoizolacije vanjskih zidova kao i zamjena fasadne stolarije.

“Iznimno mi je drago što će ovaj centar dobiti novi izgled, jer su njegovi korisnici ljudi kojima je zaista potrebna njega, a samim time i bolji uvjeti boravka”, poručio je ministar Filipović.

Kako je navedeno, na ovom objektu će se vršiti radovi koji podrazumijevaju ugradnju cirkulacionih pumpi sa frekventnom regulacijom broja obrtaja i kalorimetra sa potrebnom armaturom, intervenciju na cijevnoj mreži uključujući ugradnju radijatorskih ventila sa termostatskom glavom i solarnih panela za pripremu tople sanitarne vode sa pripadajućom automatikom, cjevovodima i bivalentnim spremnicima za pripremu potrošne tople vode (PTV).

Inače, projektom povećanja energijske efikasnosti objekata javnih ustanova u Kantonu Sarajevo u 2019. godini obuhvaćeni je i Gerontološki centar. Finansiraju ga Vlada Švedske, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS i općine. Implementator je UNDP u sklopu projekta “Zeleni ekonomski razvoj”.